Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Friday, Apr 26th



З Днем Незалежності!

Дорогі друзі!

З Днем Незалежності України!

 Сьогодні відбувається визначна подія в історії українського народу. Саме починаючи з сьогоднішнього дня ставатимуть повнолітніми молоді люди, котрі народились вже в Незалежній Україні!

Розвиток світогляду і культурне та духовне виховання молоді - це найперший обов'язок кожного просвітянина.

Саме від нас зараз залежить чи розвиватиметься Україна в міцну і потужну державу чи  деградуватиме під натиском руйнівної політики сусідніх країн.

Наразі, Україні потрібне єднання народу у стійкості до негараздів, любові одне до одного та плідній невтомній праці над суспільством та самими собою!

Давайте не зважатимемо на політичну трагікомедію, котру розігрують перед нами політичні сили, а насолоджуватимемось кожною прекрасною миттю, адже навкруги повно цікавих моментів, котрі ми перестали помічати, піддавшись впливу зашореності інформаційного простору політичним сміттям.

Захистимо Україну, захистимо молодь - захистимо себе!

 

З Днем Незалежності, Україно!

 

 

Останнє оновлення (Понеділок, 24 серпня 2009 08:41) By Анатолій Пікуль On 24.08.09

Вибори Молодіжної ...

В Тернополі за допомогою інтернет-голосування проходять вибори молодого мера Тернополя і Молодіжної міської ради -
http://www.rada.te.ua/

Давайте дружньо підтримаємо кандидата від Молодої Просвіти - Святослава Абрам'юка, котрий очолює Тернопільський обласний осередок ВМГО "Молода Просвіта", проголосувавши за нього в опитуванні.

З одного комп'ютера можна проголосувати лише один раз на добу. Залучайте для голосування своїх друзів. =)


Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Анатолій Пікуль On 11.06.09

 

Хороводи під церквою ...



Водили сухого плота, грали у моргалки та переспівувалися під Катедрою у понеділок та вівторок більше сотні тернополян аж до опівночі. Хороводи під церквою водив також іранець Магді Гараханлу (35 р.). Магді є керівником українського осередку Міжнародної асоціації студентів-іранців "Анджомен", і приїхав у Тернопіль, щоб спостерігати за українськими звичаями.

Іранець уже тривалий час мешкає у Києві, а в Тернополі був уперше й українських гаївок ще ніколи не чув. — Мені дуже сподобалося брати участь у ваших хороводах, — розповів Магді російською. — Такі хороводи бачу вперше. У нас на батьківщині є схожі до ваших традиції. Скажімо, ми у останню середу року збираємося, розпалюємо вогнища і під час гулянь стрибаємо через них. У вас теж, знаю, є свято зі схожою традицією. Коли Магді водив хороводи, він сміявся разом з усіма та підспівував. Був він біля Катедри аж до опівночі, коли все закінчилося. Крім іранця, біля церкви забавлялися хлопці та дівчата з “Молодої просвіти”, “Пласту”, молодіжної єпархії УГКЦ та інших організацій. Молодь весело жартувала, час від часу переходячи на спів. Учасники дійства грали у багато старовинних українських ігор. — Одна з ігор називається “Жаби і журавлі”, — розповідає один із учасників Володимир Гірняк. — Кожна «жаба» має прострибати навприсядки певну відстань так, щоб її не зловив один із чотирьох “бузьків”, які можуть бігати. Коли учасників більше сотні, і вони стрибають один назустріч іншому, це дуже весело та видовищно. Гаївки біля храму були також і у вівторок. Увечері на забаву завітали музиканти з гітарою, барабаном, сопілками та іншими інструментами і грали для учасників аж до ночі.

 

http://20minut.ua/news/148024

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Віталій ДЕРЕХ On 26.04.09

 

Круглий стіл "Мораль ...

Протягом трьох годин активна молодь з’ясовувала, чи можуть співіснувати такі поняття як "мораль" та "політика" в нашій країні. Відповідь на це питання 5 березня під час Круглого столу в приміщенні комітетів Верховної Ради шукали учасники громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!» разом з іншими громадськими та політичними діячами.

» Детальніше

Останнє оновлення (П'ятниця, 06 березня 2009 18:45) By Анатолій Пікуль On 06.03.09

 

Тернопільські просвітяни ...

З візитом до Чернігова завітали гості з міста Тернопіль - 17 членів "Молодої Просвіти". Гостювали два дні.

Тернопільчани показували святкове дійство - Вертеп. Зокрема, у школі № 3 міста Чернігова, у дитячому відділенні центру Чорнобильців та в бібліотеці ім. Короленка під час святкування 20-річчя відновлення діяльності Чернігівського обласного товариства "Просвіта" ім.. Т. Шевченко.

Про це "Високому Валу" повідомила прес-служба ЧОО ВМГО "Молода Просвіта".

Гості у вільний час, під час екскурсії, відвідали історичні пам'ятки міста - Вал і Болдині гори, Антонієві печери, Троїцький та Єлецький монастирі, православні храми.

Розповідає голова правління Чернігівського обласного осередку ВМГО "Молода Просвіта" Олександр Шевченко :

- Всі були виснажені але задоволені. Дівчата з Тернополя я думаю довго будуть пам'ятати отримані враження від їхніх голосів, коли вони співали пісні в Антонієвих печерах, катання з Болдиної гори, прийом і ночівлю у отця Ігоря настоятеля греко-католицької церкви св. апостолів Петра і Павла, а хлопцям запам'ятається ночівля в прохолодній "Просвіті".

Всі поїхали додому з чудесними враженнями і сувенірами купленими в просвітянський мистецькій галереї "Круті сходи", а дехто і з рецептом консервування помідорів від Натілії Іванівни секретаря в "Просвіті".

Хотів би висловити подяку за фінансову та моральну підтримку ВО "Свобода" та керівника штабу ВО "Свобода" в Чернігівській області Андрія Міщенка, завдяки яким відбувся прийом гостей на Сіверській землі.

Чернігівська загальнополітична газета "Високий Вал"

Останнє оновлення (Вівторок, 17 березня 2009 13:03) By Odin On 20.01.09

 



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

Новини з дружніх сайтів