Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Friday, Apr 26th



Зустріч української молоді Європи “Болгарія 2010“

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Анатолій Пікуль Вівторок, 23 березня 2010 03:12

З 27 лютого до 6 березня 2010 року у містах Софія та Бансько (Болгарія) проходила Зустріч української молоді діаспори. Вона відбулася під егідою Европейського Конґресу Українців (ЕКУ), де організаторами виступили Конференція українських молодечих організацій Світового Конґресу Українців (КУМО) та молодіжне відділення «Буки» при фундації «Мати – Україна» (Болгарія).

В зустрічі взяло участь 30 представників молодіжних організацій та громад з 10 країн української діаспори Європи - Болгарії, Сербії, Румунії, Словаччини, Боснії та Герцеговини, Росії, Естонії, Угорщини, Вірменії та України.

Ввечері 26 лютого, у рамках програми, відбулося прийняття в Посольстві України у Болгарії та зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом України в Республіці Болгарія - п. Віктором Кальником.

Наступного дня, 27 лютого, учасники конференції української молоді діаспори поклали квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку в Софії. Одразу після цього відвідали і вшанували квітами могили відомого українського громадського діяча, письменника, публіциста, літературознавця, науковця, професора Софійського університету - Михайла Драгоманова, та Михайла Паращука - відомого українця (народився в Тернопільській області), скульптора та громадського діяча Болгарії. О 13 годині у приміщенні Посольства України в Болгарії офіційно розпочала свою роботу конференція “Українська молодь діаспори: сьогодні і завтра“. Конференцію відкрив аташе з культурних та гуманітарних питань Посольства України в Болгарії Віталій Пейчев, який коротко розповів про діяльність посольства та показав учасникам клас з українознавства, що діє при Посольстві. З вітальним словом на конференції виступив Голова Конференції українських молодечих організацій (КУМО) при Світовому Конгресі Українців (СКУ) - Мирослав Гочак (Сербія). Після нього присутніх привітала 1-ий заступник Президента СКУ та Голова Европейського Конгресу Українців - п. Ярослава Хортяні (Угорщина).

Детальніше


Літклуб «Маруся» організовує читання молодих поетів до Міжнародного дня поезії

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Анатолій Пікуль Понеділок, 15 березня 2010 00:24

18 березня о 14:30 в Мистецькій вітальні НПУ ім. Драгоманова до Міжнародного дня поезії літклуб «Маруся» організовує читання молодих поетів.

Читатимуть поезію:
Богдан-Олег Горобчук
Іра Цілик
Павло Коробчук
Вано Крюгер
Ганна Лук'яненко
Тарас Малкович
Каріна Тумаєва
Дмитро Княжич
Олександра Очман

Якщо залишиться час, будемо раді послухати творчість усіх бажаючих.
Гарантуємо приємну та невимушену атмосферу та багато цікавої молодої поезії!

Місце: НПУ ім.Драгоманова (вул. Пирогова, 9, ст.м. "Університет"), Мистецька вітальня.
Дата: 18 березня, четвер.
Час: 14:30.
Контактні особи: Оксана (093-983-49-68) , Дмитро (068-803-24-97).

Вхід вільний.
Запрошуємо всіх зацікавлених!

   

Школа писанкарства “Намалюю писаночку” в Тернопільській області

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Святослав Неділя, 14 березня 2010 16:39

Тернопільський обласний осередок “Молода Просвіта” та головне управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації в лютому-квітні 2010 року реалізує в області Проект програми школа писанкарства “Намалюю писаночку”.

Даний проект був схвалений експертною комісією міжнародного фонду “Відродження” і здійснюватиметься за його фінансової підтримки.

Метою цього проекту є організація в області, зокрема в Чортківському, Теребовлянському та Шумському районах та в місті Тернополі, школи писанкарства задля навчання молоді техніки писанкарства, пробудження в них творчості та зменшення соціально-психологічного напруження.

Розпочне свою роботу школа писанкарства “Намалюю писаночку” 15 березня 2010 року, основними завданнями діяльності якої є:
- ознайомити дітей і молодь з історією, значенням української писанки, її видами та регіональними особливостями;
- навчити розуміти значення і зміст основних символів, що зображуються на писанках;
- отримати елементарні знання, вміння і навички по писанкарству;
- опанувати та вдосконалювати техніку малювання писанок;
- прищепити молодому поколінні любов до народного мистецтва і української культури взагалі;
- на прикладі показати можливість та способи цікавого та корисного проведення дозвілля;
- залучати учасників заходу до перспективної діяльності в молодіжних організаціях.

Саме навчання проводитимуть відомі в області майстрині-писанкарки, яке складатиметься із п’ять занять протягом п’яти днів, а саме: перший день – вступне заняття пов’язане з загальним ознайомленням з писанкарством та Великодніми традиціями, другий-четвертий день – три заняття з опанування техніки писанкарства при індивідуальній роботі вчителів з кожним учасником, а також в групах, п’ятий день – заключне заняття та підбиття підсумків роботи.

На сьогоднішній день для нашої молоді є важливим мати змогу правильно і цікаво проводити свій вільний час, розвивати власну творчість. Школа писанкарства є хорошою можливістю для цього, і нею обов’язково потрібно скористатися.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: 420890, моб. 097 934 25 24. Також, за інформацією можне звернутись до головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації (вул. Грушевського, 8, каб.335, 3 поверх, права сторона – Святослав Абрам’юк, головний спеціаліст головного управління, координатор проекту).

   

В Києві стартує «АнтиТабачна кампанія!»

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Анатолій Пікуль Неділя, 14 березня 2010 11:45

В Києві стартує «АнтиТабачна кампанія!». Першою акцією стане театралізоване дійство під назвою «Табачника – на смітник історії!» 

17 березня, в середу, о 12:00 біля Міністерства освіти і науки України (м. Київ, просп. Перемоги, 10) молодіжні та студентські організації Києва проведуть театралізовану акцію під назвою «Табачника – на смітник історії!» Вона є першим заходом в рамках «АнтиТабачної кампінії» метою якої є звільнення новопризначеного Міністра освіти і науки Дмитра Табачника, який має скандальну і суперечливу репутацію не лише серед його опонентів, але й союзників з Партії регіонів.

Учасники акції проведуть під стінами Міносвіти театралізоване дійство, під час якого продемонструють реальну сутність політики Табачника: переписування історії, спекуляції на мовних і культурних питаннях, розпалювання міжрегіональної неприязні та міжконфесійної ворожнечі, вкорінення корупції і хабарництва в освіті шляхом скасування зовнішнього незалежного оцінювання, повернення «кучмістських» методів адміністративного управління у ВНЗ, згортання процесу провадження позитивних сторін Болонської системи тощо.

Учасниками кампанії є такі організації як Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Студентська Рада Києва, Фундація Регіональних Ініціатив, «Зарево», Спілка Української Молоді в Україні, Студентське братство НАУКМА, Національний Альянс, «Молода Просвіта». студентські організації КПІ, КНУ та інших ВНЗ столиці.

Закликаємо всі інші організації, яким небайдужа доля нашої освіти і науки долучатися до кампанії!

Контактні особи:

Сергій Пархоменко – 050 384 52 04

                        Іван Кішка – 096-188-37-93
   

Почуй мене!

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Юлія Бурковська Вівторок, 23 лютого 2010 11:53

sajvo
Шановні книголюби і небайдужі городяне!

У зв"язку із загрозою зникнення з Хрещатика споконвічної книгарні  "Сяйво" поети-двотисячники вирішили почитати вірші просто неба, поруч з книгарнею.  Справа в тім, що провести    цю поетичну акцію в приміщення наразі неможливо: крамниця забарикадована, вікна наглухо заварено а біля входу, просто на тротуарі, легендарне "Сяйво" затуляють величезні вантажівки. Захопивши приміщення, працівникам книгарні не дали навіть одягтися і забрати особисті речі. Чим же тут зарадять вірші? Чи не наївно сподіватися, що від пронизливого хорея рейдери раптом розчуляться і стануть додержуватись законів України? Так, це наївно, але всі інші методи привернути увагу громадськості до цього свавілля не більш дієві: журналісту, що фотографував події, нові "мешканці" крамниці зламали палець, до іншого застосували газову атаку, міліція жодним чином не реагує на зухвале порушення закону, та навіть ДАІ "не помічає" оригінального методу паркування КРАЗів на тротуарах центральної столичної вулиці.  В нашій країні вже нема жодної телепрограми про книжки. На радіостанціях такі теж остаточно зникли. Нема ліку тим книгарням, що зачинили останнім часом, а їх приміщення застосували для більш комерційних цілей. "Сяйво" є не лише яткою з хорошим асортиментом книжок, не лише "книгарнею письменників", а й своєрідною "родимкою" Києва. Звісно, це не наша справа. Хай власники зі своїми юристами розбираються. Тільки незабаром замість книгарень виростуть нові МакДаки, бутіки з італійським одягом з-під Броварів, а разом з ними у нав"язаному контексті виросте і нове покоління, від якого, власне, залежить наше майбутнє. Отже, читаймо вірші! Не стій осторонь, просто прийди і подивись, щоб було зрозуміло –  ВСІ БАЧАТЬ. Середа, 24 лютого, 13-00. Акредитація: burkovska@sumno.com - Юлія Бурковська, директор видавництва "Маузер" (0634979108) 

 

 http://burrkovska.sumno.com/post/pochuj-mene/

   

Сторінка 7 з 31



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

ВИПАДКОВЕ ФОТО

Схожі статті

relatedArticles

Новини з дружніх сайтів