Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Friday, Apr 26th



Увага! Зміни в керівництві "Молодої Просвіти"

 9 грудня в Києві відбулися чергові звітно-виборчі збори Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта».

Зборами було затверджено Правління організації у складі:

Віталій Мороз – голова Правління,

Євген Букет – редактор газети «Молодіжний ЛистОК»,

Михайло Дюженко – голова Харківського обласного осередку,

Ігор Велиган – голова Тернопільського обласного осередку,

Тетяна Чайка – голова Київського обласного товариства «Молода Просвіта» - члени Правління.

Ревізійну комісію Всеукраїнської організації очолив Анатолій Пікуль, до її складу увійшли також Тарас Шушайло і Мирослава Ковальчук – голова студентського товариства «Молода Просвіта» Львівської політехніки.

Збори заслухали звіт голови ВМГО «Молода Просвіта» Віталія Мороза, а також звіти керівників осередків про діяльність організації в 2003-2007 роках. З метою підготовки плану роботи на наступний рік, розробки низки внутрішніх положень і затвердження змін до Статуту, було ухвалено рішення вже на початку наступного року скликати ще раз загальні збори організації. З керівниками Полтавської і Львівської обласних організацій «Молодої Просвіти» було обговорено можливість і досягнуто попередню домовленість про включення їх до складу Всеукраїнської організації.

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Євген Букет On 17.12.07

"МОЛОДА ПРОСВІТА" ...

Друзі!

Якщо ви знаєте інформацію з історії "Молодої Просвіти", або знаєте невеличку організацію "Молода Просвіта" в своєму навчальному закладі (районі), або належите до її лав, або просто хочете приєднатися до гурту молодих просвітян - СКИДАЙТЕ БУДЬ-ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ НА АДРЕСУ

molodaprosvita @ online.ua

Складні процеси відродження і реєстрації "Молодої Просвіти" в 90-х роках минулого століття привели до того, що нині в Україні (особливо в західному регіоні) окремо від Всеукраїнської організації, а дуже часто й розрізнено діють десятки місцевих організацій і студентських товариств "Молодої Просвіти". Запрошуємо вас до співпраці. Долучайтесь на правах індивідуальних і почесних членів до єдиної Всеукраїнської "Молодої Просвіти". Виводьте свої проекти на загальнодержавний рівень!

"Молода Просвіта" запрошує долучитися до одного з найперших молодіжних рухів країни, який вже незабаром відзначатиме своє 85-річчя.
Якщо ви прагнете повсякчас спілкуватися українською мовою, якщо ваше життєве кредо не протирічить гаслу - "Для щастя України живемо щодень", якщо вам цікавий чарівний світ українських традиційних і сучасних обрядів, пісень, мистецтва, якщо ви прагнете до спілкування з однодумцями і творчого розвитку - не зволікайте!

Запрошуємо до єднання й співпраці. Пишіть! Ми прагнемо, щоб кожен, хто називає себе молодим просвітянином, зміг реалізувати себе в єдиній Всеукраїнській організації.
 

ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ ...

Шановні молоді просвітяни, щиро вітаю Вас з п’ятою річницею того світлого дня, коли Міністерство Юстиції України урочисто вручило Свідоцтво про реєстрацію Всеукраїнській молодіжній громадській організації „Молода Просвіта”.

За ці п’ять років  „Молода Просвіта” пройшла шлях становлення, налагодження співпраці з багатьма урядовими і неурядовими організаціями, утвердила себе, як невід’ємна частина українського молодіжного руху.

За підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту було реалізовано цілий ряд проектів спрямованих на соціальне, патріотичне, культурно-просвітницьке виховання молоді та інтеграцію української молоді до європейського співтовариства. Найвідоміші з них, такі як: „Особлива людина”, „Україна від серця до серця”, „Україна –Польща. ТАК!” отримали неабияку підтримку громадськості.

Одним із приоритетних напрямків роботи „Молодої Просвіти” є видавнича діяльність. Широко відомі такі молодіжні видання, як „Молодіжний ЛистОК” (Київська область), „Молодь Херсонщини” (Херсонська область), „Апельсин” (Харківська область), цього року планується видати перший номер відновленого молодіжного журналу „Торба” (м. Київ).

Великий обсяг заходів протягом п’яти років провели молоді просвітяни в осередках Чернігівської, Харківської, Херсонської, Житомирської, Одеської, Тернопільської, Київської областей та міста Києва. Велику кількість заходів було підтримано управліннями у справа сім’ї, молоді та спорту, культури та туризму і внутрішньої політики.

Впевнений, що і надалі просвітницький рух набиратиме поширення серед молоді та сприятиме самореалізації творчих особистостей.

З повагою

Голова Правління

ВМГО „Молода Просвіта”                 Віталій МОРОЗ

 

Останнє оновлення (Понеділок, 05 листопада 2007 09:08) By Просвітянин-адмін On 05.11.07

 

ПРАВЛІННЯ ВИРІШИЛО: ...

Правління затвердило новий єдиний зразок членського квитка, який водночас є міжнародною студентською карткою “Євро 26”. Його вартість для індивідуального члена “Молодої Просвіти”, до речі, як і для будь-якого українського студента, який купує картку “Євро 26” через органи вузівського самоврядування, становить 27 гривень, термін дії — один рік. Таким чином, 27 гривень, внесені молодим просвітянином, є автоматично його річним членським внеском, який використовується на погашення собівартості картки і виконання статутних завдань організації. Згідно з рішенням Правління, керівники зареєстрованих осередків “Молодої Просвіти” вже сьогодні отримують членський квиток безкоштовно. У майбутньому, за поданням голів обласних осередків і окремим рішенням вищого керівного органу, активісти організації теж безкоштовно отримуватимуть поновлені картки. Передбачено й інші заохочення. Правління вирішило вже цього року провести чергові загальні збори “Молодої Просвіти”, на яких прийняти остаточне рішення про терміни переходу на новий облік членства і розподіл між осередками обігових коштів організації. До загальних зборів керівництву доручено підготувати назрілі за останні п’ять років зміни до Статуту і розробити типовий річний план роботи організації. Окремо було ухвалено рішення про збір матеріалів і видання наступного року збірника про історію й особливості сучасного розвитку “Молодої Просвіти”. Кредо діяльності Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Молода Просвіта” — формування національної свідомості, патріотичне та ідейне виховання молоді, широка культурно-освітня робота, відтворення історичного минулого. Організація ставить собі за мету популяризацію серед широких верств молоді української мови, культури, історії, народних звичаїв і традицій, інтегрування кращих надбань української нації в сучасний інформаційний простір. Кількість прихильників “Молодої Просвіти” в усіх областях України і за кордоном сягає кількох тисяч осіб.

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Євген Букет On 21.09.07

 

Історія "Молодої ...

До уваги керівників і членів осередків "Молодої Просвіти"!


Розпочато збір і систематизацію матеріалів для оновленого видання книги про історію і сучасність "Молодої Просвіти". Аби підвищити якість зібраного матеріалу, пропоную вам самостійно написати про історію створення і сучасний період розвитку осередку в довільній формі. Обсяг - не обмежується, головне - змістовність.
Книга планується як збірник статей зі збереженням авторського права (тобто книга матиме кілька авторів). За основу можна брати матеріали з книги "80 років діяльності "Молодої Просвіти". Доповнювати статті можна цікавими фотографіями. Також бажано надати матеріали з історії не лише обласних, а й міських, районних, сільських осередків. Це лише збагатить видання.
Тексти і фото надсилайте на адресу lystok@ukr.net до кінця 2007 року.
Видання книги планується в 2008 році. Тому, хто хоче побачити своє прізвище серед авторів книги - не зволікайте! За бажанням автора, надіслані матеріали будуть попередньо надруковані в "Молодіжному ЛистКу".


Сподіваюся на Вашу підтримку!

Євген Букет

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Євген Букет On 13.07.07

 



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

Новини з дружніх сайтів