Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Thursday, Apr 25th



«Україна – не Зімбабве і не Чад»

Спершу планувалося, що розмова з відомим письменником і видавцем, головним редактором видавництва “Гелікон” Романом Корогодським буде вестися довкола його цікавого проекту “Українська модерна література”. Однак вкотре переконався, що не варто планувати зарання русло бесіди з людиною, котрій надто тісно в межах означуваної теми. Так і вийшло. Можливо, не з усіма міркуваннями і висновками мого співбесідника можна погодитися, проте мені було цікаво послухати людину, котра, здається, як ніхто в нас, обізнана з творчою спадщиною таких потужних корифеїв, як Юрій Шевельов чи Юрій Луцький. Хоча ми говорили про інше – про українське книговидавництво, про масову культуру і літпроцес як рудимент соцреалізму. І навіть трохи про політику.

» Детальніше

Останнє оновлення (Четвер, 02 березня 2006 09:17) By Просвітянин-адмін On 29.01.06

Польський досвід ...

У середині березня у Польщі завершив свою роботу книжковий ярмарок “Освіта ХХІ”, в якому взяли участь усі найважливіші гравці на ринку навчальної книги країни.
“Освіта ХХІ” є чи не найбільшим ярмарком не лише у Польщі, але й у тій частині Европи, де проводяться книжкові ярмарки саме навчальної книги. За даними організаторів, ярмарок відвідали понад 30 000 гостей з цілої Польщі, акредитованими були численні журналісти чи не з усіх засобів масової інформації.

» Детальніше

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Просвітянин-адмін On 29.01.06

 

Малоформатна книгарня: ...

Порушуючи тему книжкової торгівлі, в минулому номері “Книжкового огляду” йшлося про гігантів продажу книги, а саме про київські супермаркети. Цього разу звернемо нашу увагу на невеликі книжкові магазини столиці.

» Детальніше

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Просвітянин-адмін On 29.01.06

 

Конкурсування весняні ...

Українська книжкова весна – вже традиційний період виголошування результатів різноманітних книжкових конкурсів. Звісно, не всіх, – бо їх у нас таки чимало, – але принаймні більшості. І тон цьому ось уже втретє задав найцікавіший і, безперечно, найпопулярніший з них – “Книжка року”. От і нинішнє першоберезневе дійство було інтриґуючим (переважна більшість експертів, не кажучи вже про “всеїдну” журналістську публіку чи перенервованих авторів і видавців, до останньої миті щиро не мала зеленого поняття, кого й за що відзначають), красиво обставленим і, що прикметно, безфуршетним. Останнє, вочевидь, мало засвідчити, що реноме “Книжки року” вже й так доволі високе, й організатори можуть собі дозволити не поїти стада ласих на халяву журналюг – нікуди не дінуться, й так напишуть…

» Детальніше

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Просвітянин-адмін On 29.01.06

 

Книжкові санітари ...

Про деякі правила, писані дбайливими дорослими для підростаючого покоління

У статті під назвою “Менше книжок – здоровіші діти” у минулорічному вересневому номері “КО” йшлося про те, що віднедавна видавці дитячої літератури змушені сплачувати близько 500 гривень за санітарно-гігієнічну експертизу книжок і чекати, іноді більше одного місяця, її результатів, при тому, що ніхто не може ні пояснити, ні второпати, навіщо. Цього разу я пропоную вам переспів “Державних санітарних правил і норм” (ДСанПіН 5.5.6084-02), яких повинні дотримуватися видавці, щоб їхні сигнальні примірники не “зарубали” санітари “лєса”.

» Детальніше

Останнє оновлення (Середа, 08 лютого 2006 03:26) By Просвітянин-адмін On 29.01.06

 



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

Схожі статті

relatedArticles

Новини з дружніх сайтів