Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Friday, Apr 26th



Конкурсування весняні й рефлекторні

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 29 січня 2006 09:34

Українська книжкова весна – вже традиційний період виголошування результатів різноманітних книжкових конкурсів. Звісно, не всіх, – бо їх у нас таки чимало, – але принаймні більшості. І тон цьому ось уже втретє задав найцікавіший і, безперечно, найпопулярніший з них – “Книжка року”. От і нинішнє першоберезневе дійство було інтриґуючим (переважна більшість експертів, не кажучи вже про “всеїдну” журналістську публіку чи перенервованих авторів і видавців, до останньої миті щиро не мала зеленого поняття, кого й за що відзначають), красиво обставленим і, що прикметно, безфуршетним. Останнє, вочевидь, мало засвідчити, що реноме “Книжки року” вже й так доволі високе, й організатори можуть собі дозволити не поїти стада ласих на халяву журналюг – нікуди не дінуться, й так напишуть…

Детальніше


Книжкові санітари – на сторожі гігієни

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 29 січня 2006 02:00

Про деякі правила, писані дбайливими дорослими для підростаючого покоління

У статті під назвою “Менше книжок – здоровіші діти” у минулорічному вересневому номері “КО” йшлося про те, що віднедавна видавці дитячої літератури змушені сплачувати близько 500 гривень за санітарно-гігієнічну експертизу книжок і чекати, іноді більше одного місяця, її результатів, при тому, що ніхто не може ні пояснити, ні второпати, навіщо. Цього разу я пропоную вам переспів “Державних санітарних правил і норм” (ДСанПіН 5.5.6084-02), яких повинні дотримуватися видавці, щоб їхні сигнальні примірники не “зарубали” санітари “лєса”.

Детальніше

   

Дитяча казочка і тінь Люцифера

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 29 січня 2006 02:00

Що спільного між Гаррі Поттером і “Бєсами” Достоєвського?

Як би ми не ставилися до придуманого англійською письменницею Джоан Кетлін Роулінг героя на ім’я Гаррі Поттер, він уже став героєм нашого життя, увійшов до скарбниць світової дитячої (та чи тільки дитячої?) класики. Про Гаррі Поттера написані книжки, знімаються фільми, створені численні ігри, його фізіономію можна зустріти на наклейках і постерах, прапорцях і значках, рюкзаках і пеналах. За словами самої Джоан Роулінг, працюючи над історією про Гаррі Поттера, вона аж ніяк не сподівалася на такий просто-таки шалений, неймовірний успіх і популярність на всіх континентах. “Я була по-справжньому приголомшена,  заявила вона в своєму інтерв”ю для Comic Relief.  Я цього зовсім не чекала. Я вважала, мені пощастило, що мене взагалі надрукували. Я просто знала, що написала досить довгу книжку для дітей від восьми років і старших. Ось тому видавництва мені відмовляли. Вони весь час повторювали, що книга занадто довга”.

Детальніше

   

Книгобізнес під українським соусом

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 29 січня 2006 02:00

Сучасний процес книгобізнесу в Україні переживає перехідний період. З’являються великі магазини, більше видається якісних і гарних книг, потроху починають друкуватися молоді автори. Своїм баченням стану сучасного українського книжкового бізнесу з “Книжковим оглядом” поділився головний редактор видавництва “Факт” Леонід Фінкельштейн.

Детальніше

   

Сторінка 31 з 31



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

ВИПАДКОВЕ ФОТО

Схожі статті

relatedArticles

Новини з дружніх сайтів