Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Sunday, May 05th



Для щастя України живемо щодень!

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Євген Букет Понеділок, 11 червня 2007 10:56

Кредо діяльності Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молода Просвіта" – формування національної свідомості, патріотичне та ідейне виховання молоді, широка культурно-освітня робота, відтворення історичного минулого. Це організація, що ставить собі за мету виховання молоді, яка згодом стане нашою національною елітою всіх рівнів.

"Молода Просвіта" заснована 2 травня 1924 року, однак "Просвіта" розгортала свою діяльність ще в ХІХ столітті саме завдяки молоді, переважно студентство стояло у витоків її існування. Діяльність "просвітян" мала не тимчасовий характер, а пронизувала всі ланки тогочасного життя. Молоді люди були свого роду "лідерами думок".

Заходи, які проводяться "Молодою Просвітою" зараз, сприяють згуртуванню української молоді, створенню все нових і нових осередків у різних містах і селах України: це і проведення конференцій, семінарів, круглих столів, започаткування політологічних гуртків, екологічних клубів, видання книжок, газет та журналів.

"Молода Просвіта", як і на початку свого заснування, не зраджує головним принципам діяльності - популяризації наукових знань, української мови та культури, гармонійному розвитку українського суспільства в цілому й самодостатньої особистості, зокрема.

Запрошуємо всіх до співпраці.


Чекаємо відгуків і пропозицій!

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 10 червня 2007 09:15

З 10 червня 2007 року веб-сайт ВМГО "Молода Просвіта" відновив свою роботу після річної перерви. По мірі можливостей ми (команда просвітян-адмінів) будемо наповнювати його свіжою інформацією про діяльність нашої організації, а також поновлювати вже існуючі бази.


А від гостей сайту чекаємо відгуків і конструктивних пропозицій на форумі.

   

«Україна – не Зімбабве і не Чад»

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 29 січня 2006 09:43

Спершу планувалося, що розмова з відомим письменником і видавцем, головним редактором видавництва “Гелікон” Романом Корогодським буде вестися довкола його цікавого проекту “Українська модерна література”. Однак вкотре переконався, що не варто планувати зарання русло бесіди з людиною, котрій надто тісно в межах означуваної теми. Так і вийшло. Можливо, не з усіма міркуваннями і висновками мого співбесідника можна погодитися, проте мені було цікаво послухати людину, котра, здається, як ніхто в нас, обізнана з творчою спадщиною таких потужних корифеїв, як Юрій Шевельов чи Юрій Луцький. Хоча ми говорили про інше – про українське книговидавництво, про масову культуру і літпроцес як рудимент соцреалізму. І навіть трохи про політику.

Детальніше

   

Польський досвід як приклад для наслідування

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 29 січня 2006 09:40

У середині березня у Польщі завершив свою роботу книжковий ярмарок “Освіта ХХІ”, в якому взяли участь усі найважливіші гравці на ринку навчальної книги країни.
“Освіта ХХІ” є чи не найбільшим ярмарком не лише у Польщі, але й у тій частині Европи, де проводяться книжкові ярмарки саме навчальної книги. За даними організаторів, ярмарок відвідали понад 30 000 гостей з цілої Польщі, акредитованими були численні журналісти чи не з усіх засобів масової інформації.

Детальніше

   

Малоформатна книгарня: як вціліти в умовах українського ринку?

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Просвітянин-адмін Неділя, 29 січня 2006 09:39

Порушуючи тему книжкової торгівлі, в минулому номері “Книжкового огляду” йшлося про гігантів продажу книги, а саме про київські супермаркети. Цього разу звернемо нашу увагу на невеликі книжкові магазини столиці.

Детальніше

   

Сторінка 30 з 31



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

ВИПАДКОВЕ ФОТО

Схожі статті

relatedArticles

Новини з дружніх сайтів